Didim Seramik Fayans Kalebodur Ustası
Fayans ve seramikler evlerde aynı amaca hizmet etmek için kullanılır. Genellikle banyolarda duvar kaplama malzemesi olarak kullanılan fayansların bir yüzü sırlı ve türlü desenlerle bezenmiş, pişmiş levhalardır. Aslında mutfak fayansı, birden fazla pişirilmiş içinde kırıklar olan ancak cila ile kapatılan seramiklerdir. İlk pişirmeden sonra ikinci pişirme yapılır ve böylelikle fayans elde edilir.
Seramikler kadar çeşitlilikte olmayan fayans modelleri yine de iç dekorasyonun vazgeçilmez unsurlarındandır. Çünkü seramiklere kıyasla daha pürüzsüz bir yüzeye sahiptirler. Bu yüzden fayanslar duvar kaplamalarında, seramikler de zemin kaplamalarında kullanılırlar. Ayrıca fayanslar su geçirmez özelliğinden dolayı daha çok ıslak hacim duvarlarında kullanılır. .
Karo fayanslar Türk Standartları’na göre 150x150x5.5mm veya 150x50x5.5mm ölçülerinde kare ve dikdörtgen olarak üretilirler. Kabartmalı veya düz olabilen fayanslar döşeme yerine göre; Ortaya döşenen karo fayanslar, kenara döşenen karo fayanslar ve köşeye döşenen karo fayanslar olarak üçe ayrılırlar.
Evinizin bir bölümüne kısmen veya tamamen fayans ile ilgili işlerinizi yaptırmak istiyorsanız bizimle irtibat kurmanızda yarar vardır.
Fayans ve Seramik Diziliminde Kullanılacak Malzemeler
Fayanslar standart boyutlarla üretildiğinden dolayı seramik kestirici ve bunun yanında kesilecek bölüm için cam elması kullanılabilir. Uygulanacak yüzeyin metrajı hesaplanarak artan kısmın bile hesaplanması mümkündür. Fayans ve seramiklerin yüzeye yerleştirilmesinde ise önce malzemenin altına ve yüzeye yapışması için fayans çimentosu üretilir. Taraklı mala yardımıyla üretilen çimento yüzeye iyice yayılır. Fayans çimentosuna, bir miktar kireç katılarak yerleştirilen parçanın daha sağlam olması sağlanır. Fayans ve seramikler uygulanacak yüzeye göre, malzemenin yapısına göre fiyatlandırılır.